Секрети вибору соусів

14 авторських рецептів: як приготувати ідеальний соус для особливих страв

Домашні соуси: майстер-клас.

14 авторських рецептів: створюємо ідеальний соус для особливих страв

Соус – це невід’ємна частина багатьох страв і може впливати на їхній смак, аромат і текстуру. Власноруч приготований соус – це гарантія якості і смаку. Сьогодні ми розглянемо 14 авторських рецептів для створення ідеального соусу для різних особливих страв. Готові?

1. Сметанковий соус з травами

Сметанковий соус з травами – це прекрасний додаток до салатів, м’ясних страв і картофельних гарнірів. Щоб приготувати цей соус, вам знадобиться:

  • 200 г сметани
  • 1 столова ложка нарізаних свіжих трав (петрушка, кріп або базилік)
  • 1 чайна ложка лимонного соку
  • Сіль та перець до смаку

Змішайте всі інгредієнти в мисці і добре перемішайте. Сметанковий соус з травами готовий!

2. Гірчичний соус

Гірчичний соус – це чудовий акомпанемент до м’яса, риби, сосисок та інших страв. Для приготування гірчичного соусу вам знадобиться:

  • 100 г гірчиці
  • 1 столова ложка меду
  • 1 столова ложка оцту
  • Сіль та перець до смаку

Змішайте гірчицю, мед, оцет, сіль і перець в мисці і ретельно перемішайте до однорідної консистенції. Гірчичний соус готовий до подачі.

3. Соус песто

Соус песто – це класичний італійський соус, який ідеально підходить для паст, риби і салатів. Для приготування соусу песто вам знадобиться:

  • 50 г свіжої базиліку
  • 30 г пармезану
  • 30 г горіхів (кедрових або горіхів)
  • 2 зубчики часнику
  • 3 столові ложки оливкової олії
  • Сіль та перець до смаку

Положіть базилік, пармезан, горіхи і часник в блендер. Запустіть блендер і поступово додавайте оливкову олію до отримання гладкої консистенції. Додайте сіль та перець до смаку. Соус песто готовий до вживання.

4. Соус барбекю

Соус барбекю – це незамінний супутник до смажених м’ясних страв, риби та овочів. Для приготування соусу вам знадобиться:

  • 200 г кетчупу
  • 2 столові ложки соєвого соусу
  • 2 столові ложки меду
  • 1 столова ложка гірчиці
  • Сіль та перець до смаку

У миску додайте кетчуп, соєвий соус, мед, гірчицю, сіль і перець. Перемішайте, доки всі інгредієнти не поєднаються. Готовий соус барбекю використовуйте для маринування чи поливання страв.

5. Соус гуакамоле

Соус гуакамоле – це класичний мексиканський соус, який ідеально підходить до енчіладас, тортильй, натурального попкорну та інших улюблених рецептів мексиканської кухні. Для приготування соусу гуакамоле вам знадобиться:

  • 2 штучки авокадо
  • 1 помідор
  • 1 цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • Illustration for section: 1 столова ложка соку лаймаСіль та перець до смаку Розрі - соуси домашні
  • 1 столова ложка соку лайма
  • Сіль та перець до смаку

Розріжте авокадо пополам, видаліть кісточку і виложіть м’якоть в миску. Додайте нарізаний помідор, цибулину, часник, сік лайма, сіль і перець. Ретельно перемішайте, доки соус не стане однорідним. Гуакамоле готовий до вживання.

6. Тартарний соус

Тартарний соус – це ідеальний додаток до рибних страв, морепродуктів і м’яса. Для приготування тартарного соусу вам знадобиться:

  • 200 г майонезу
  • 1 столова ложка нарізаних каперсів
  • 1 столова ложка нарізаної кислої маринованої огірки
  • 1 столова ложка нарізаного зеленого лука
  • Сіль та перець до смаку

У миску додайте майонез, каперси, кислу огірку, зелений лук, сіль і перець. Змішайте всі інгредієнти до однорідної консистенції. Готовий тартарний соус готовий до вживання.

7. Бешамельний соус

Бешамельний соус – це класичний французький соус, який використовується в різних стравах, таких як лазанья, макарони з сиром та інші запечені страви. Для приготування бешамельного соусу вам знадобиться:

  • 50 г вершків
  • 50 г масла
  • 50 г борошна
  • 500 мл молока
  • Сіль та перець до смаку

Вилийте вершки у каструлю і нагрійте на середньому вогні до кипіння. У іншій каструлі розтопте масло і додайте борошно. Постійно помішуючи, обсмажте борошно на помірному вогні до злегка золотистого кольору. Поступово додайте гаряче молоко, помішуючи до однорідної консистенції. Продовжуйте готувати, поки соус не загустне. Додайте сіль та перець до смаку. Бешамельний соус готовий до вживання.

8. Айолі соус

Айолі соус – це іспанський соус, який ідеально підходить для гарячого сендвіча, бургера або м’яса. Цей соус буде чудовим доповненням до будь-якого страви. Для приготування айолі соусу вам знадобиться:

  • 2 жовтки
  • 1 зубчик часнику
  • 1 чайна ложка гірчиці
  • 200 мл оливкової олії
  • Сіль та перець до смаку

В блендері змішайте жовтки, часник і гірчицю до однорідної консистенції. Поступово, в тонкому струмені, додавайте оливкову олію, не перестаючи вертіти блендером, до отримання густої консистенції соусу. Додайте сіль та перець до смаку. Айолі соус готовий до вживання.

9. Соус тартар

Соус тартар – це смачний соус, який чудово поєднується з рибою, морепродуктами і смаженою куркою. Для приготування соусу тартар вам знадобиться:

  • 200 мл майонезу
  • 1 столова ложка дрібно нарізаних каперсів
  • 1 столова ложка нарізаної кислої маринованої огірки
  • 1 столова ложка нарізаного зеленого лука
  • Сіль та перець до смаку

У миску додайте майонез, каперси, кислу огірку, зелений лук, сіль і перець. Змішайте всі інгредієнти до однорідної консистенції. Готовий соус тартар можна подавати до будь-якої страви.

10. Соус карри

Соус карри – це ароматний і пікантний соус, який ідеально підходить для супів, карри і смажених страв. Для приготування соусу карри вам знадобиться:

  • 1 столова ложка каррі-порошку
  • 1 столова ложка соєвого соусу
  • 1 столова ложка томатного пюре
  • sousy domashni sousy domashni 1 sousy domashni sousy domashni 1
  • 200 мл кокосового молока
  • Сіль та перець до смаку

Розчиніть каррі-порошок у соєвому соусі. Додайте томатне пюре і кокосове молоко. Загрійте на середньому вогні, постійно помішуючи, до закипання. Зменшіть вогонь і прокип’ятіть соус ще 5 хвилин. Додайте сіль та перець до смаку. Соус каррі готовий до вживання.

11. Соус біск

Соус біск – це класичний англійський соус, який ідеально підходить до риби, морепродуктів і картопельного пюре. Для приготування соусу біск вам знадобиться:

  • 50 г вершків
  • 50 г масла
  • 50 г борошна
  • 500 мл рибного бульйону
  • Сіль та перець до смаку

Вилийте вершки у каструлю і нагрійте на середньому вогні до кипіння. У іншій каструлі розтопте масло і додайте борошно. Постійно помішуючи, обсмажте борошно на помірному вогні до злегка золотистого кольору. Поступово додайте гарячий рибний бульйон, помішуючи до однорідної консистенції. Продовжуйте готувати, поки соус не загустне. Додайте сіль та перець до смаку. Соус біск готовий до вживання.

12. Соус хумус

Соус хумус – це класичний блендерний соус, який походить з Близького Сходу і ідеально підходить для салатів і закусок. Для приготування соусу хумус вам знадобиться:

  • 200 г насіння кінджуту
  • 3-4 столові ложки оливкової олії
  • 2 зубчики часнику
  • Сіль та перець до смаку

В блендері змішайте насіння кінджуту і оливкову олію до однорідної консистенції. Додайте часник, сіль і перець. Змішайте ще раз до однорідного складу. Готовий соус хумус можна подавати до салату.

13. Соус гістьон

Соус гістьон – це класичний французький соус, який найчастіше використовується з м’ясом і рибою. Для приготування соусу гістьон вам знадобиться:

  • 50 мл червоного вина
  • 50 мл соєвого соусу
  • 1 столова ложка цукру
  • 1 столова ложка помідорного соусу
  • Сіль та перець до смаку

У невеликій каструльці змішайте червоне вино, соєвий соус, цукор і помідорний соус. Доведіть до кипіння і варіть ще 5 хвилин. Додайте сіль та перець до смаку. Соус гістьон готовий до вживання.

14. Соус Марінара

Соус Марінара – це класичний італійський соус, який ідеально підходить для піцци, паст і закусок.

  • 500 мл томатного соусу
  • 2 зубчики часнику
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • Сіль та перець до смаку

У каструлю розігрійте оливкову олію на помірному вогні і додайте нарізаний часник. Смажте часник, поки він не стане золотистим. Додайте томатний соус, сіль і перець до смаку. Продовжуйте готувати соус, поки він не загустне. Соус Марінара готовий до вживання.

Заключні міркування

Натуральні соуси Dansoy – найкращий вибір для створення ідеального соусу для особливих страв. У нашому асортименті ви знайдете різноманітні смаки і таємниці, які перетворять вашу страву на справжній шедевр кулінарного мистецтва. Завітайте на наш сайт та придбайте натуральні соуси Dansoy для вашої кухні.

Які інші рецепти соусів ви використовуєте на вашій кухні? Поділіться своїми улюбленими рецептами в коментарях нижче.

Джерело: Wikipedia.com

Для більш детальної інформації та порад щодо покупки соусів Dansoy online в Україні, перегляньте наш пост на цю тему. Також не пропустіть наш пост про ідеальні соусові комбінації для паст.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *