Здорове харчування з соусами

6 смачних соусів для енергійного дня: оздоровчі рецепти без вуглеводів | Пост

безвуглеводні соуси рецепти

6 смачних соусів для енергійного дня: оздоровчі рецепти без вуглеводів

Ви хочете зробити ваше харчування смачнішим і різноманітнішим, але бажаєте залишатися в межах своєї дієти без вуглеводів? Відмовляйтеся від звичних порцій майонезу та кетчупу і спробуйте приготувати цілу палітру безвуглеводних соусів, які додадуть смаку і зарядять вас енергією на весь день. Оздоровчі рецепти, які ми надаємо нижче, стануть гарною альтернативою традиційним соусам та допоможуть зробити ваше харчування справжнім задоволенням.

1. Гуакамоле

Гуакамоле – це класичний мексиканський соус, виготовлений з авокадо, помідорів, цибулі, лайма та інших приправ. Він має ніжний кремовий смак та багато корисних властивостей. Завдяки авокадо, гуакамоле містить велику кількість здорових жирів та вітамінів, які необхідні для правильного функціонування організму.

Рецепт гуакамоле:

  1. 1 авокадо;
  2. 1 помідор;
  3. Пів цибулини;
  4. Сік лайма;
  5. Сіль, перець, спеції за смаком.

Складність приготування гуакамоле полягає у розкочуванні м’якоті авокадо, нарізанні помідорів та цибулі, а потім суміші всіх компонентів. Змішайте всі інгредієнти в миску, посоліть і поперчіть за смаком. Додайте сік лайма та спеції, запустіть блендером або подавайте в такому виді.

Ви можете знайти більше рецептів оздоровчих соусів без вуглеводів тут та тут.

2. Соус сирний

Якщо ви любите сир, то цей соус стане справжньою насолодою для вас. Ви можете приготувати його з різних видів сирів: дорблю, чеддеру, пармезану або інших. Щоб зробити соус, вам знадобиться сирна маса, вершки та спеції.

Рецепт соусу сирного:

  1. 100 г сиру;
  2. 100 г вершків (20%);
  3. 1 зубчик часнику;
  4. Сіль, перець, спеції за смаком.
  5. Illustration for section: Розтерте сир, вершки та часник у блендері або з допомог - безвуглеводні соуси

Розтерте сир, вершки та часник у блендері або з допомогою міксера. Додайте спеції за смаком: сіль, перець, можна також додати зелень. Змішайте всі інгредієнти до однорідності. Ваш сирний соус готовий!

3. Бальзамічний соус

Бальзамічний соус – це класичний соус, виготовлений з бальзамічного оцту, оливкової олії, меду та спецій. Він має багатий аромат і глибокий смак, який ідеально підходить для додавання до салатів, м’яса та риби.

Рецепт бальзамічного соусу:

  1. 3 столові ложки бальзамічного оцту;
  2. 1 столова ложка оливкової олії;
  3. 1 чайна ложка меду;
  4. Сіль, перець, спеції за смаком.

Змішайте бальзамічний оцет, оливкову олію та мед в невеликій ємності. Додайте сіль, перець та спеції за вашим смаком. Добре перемішайте міксером або виручним, поки все не стане однорідним. Ваш бальзамічний соус готовий до вживання.

4. Соус песто

Соус песто – це класичний італійський соус, приготовлений з базиліку, сирів, горіхів та оливкової олії. Він має незвичайний смак і витончений аромат, які додають багато нового смаку блюдам.

Рецепт соусу песто:

  1. 50 г базиліку;
  2. 50 г гартованого сиру;
  3. 50 г горіхів;
  4. 2 зубчики часнику;
  5. Оливкова олія за потреби;
  6. Сіль та перець за смаком.

Вимийте базилік і розтерте разом з гартованим сиром та горіхами у блендері або з допомогою міксера. Додайте дрібно нарізаний часник, сіль та перець. Змішайте все добре і поступово додайте оливкову олію за потреби, щоб зробити соус більш рідким або густим. Ваш песто готовий до вживання.

Illustration for section: 5. Соус томатний Соус томатний - це класичний соус, який  - безвуглеводні соуси

5. Соус томатний

Соус томатний – це класичний соус, який виготовляють з помідорів, цибулі, моркви та інших приправ. Він має насичений смак і додає смаку до багатьох страв, таких як паста, піца, м’ясо та риба.

Рецепт томатного соусу:

  1. 6-8 помідорів;
  2. 1 цибулина;
  3. 1 морква;
  4. Часничний гострий перець за смаком;
  5. Сіль, перець, спеції за смаком.

Помідори збланшируйте, відокремивши шкірку, та наріжте на невеликі шматочки. Помідори і цибулю змішайте в миску та додайте моркву, нарізану кубиками. Додайте часничний гострий перець, сіль, перець та спеції за вашим смаком. Доведіть соус до кипіння на помірному вогні, потім готуйте ще 20-30 хвилин під кришкою. Ваш томатний соус готовий до вживання.

6. Цезар соус

Цезар соус – це класичний соус для салату Цезар, виготовлений з яєць, вершків, пармезану, цитрусових та інших приправ. Він має ніжний смак і ідеально підходить для додавання до салатів з курки, авокадо, помідорів та салату.

Рецепт цезар соусу:

  1. 2 жовтки;
  2. 4 столові ложки вершків (20%);
  3. 100 г пармезану;
  4. Сік лайма;
  5. Сіль, перець, спеції за смаком.

Вимішайте жовтки разом з вершками, додайте натертий пармезан і сік лайма. Посоліть, поперчіть та додайте спеції за власним смаком. Добре перемішайте, поки соус не стане однорідним. Готовий цезар соус ви можете зберігати в холодильнику до тижня.

Спробуйте ці безвуглеводні соуси і відкрийте для себе нові смаки. Додаючи їх до ваших страв, ви здатні зробити ваше харчування смачним і збалансованим.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *