11 смачних рецептів з українським соусом Барбекю для смакоти і веселих сімейних вечорів

Соус Барбекю: неповторний смак для вашої кухні
Соус Барбекю – це класична приправа, яка відома своїм неперевершеним смаком і ароматом. Його можна використовувати як основу для маринадів, покривати м’ясо під час готування на грилі, додавати в салати або вживати як соус до запеченої страви. В українській кухні соус Барбекю став популярним на останніх роках, завдяки своєму багатогранному смаку і можливостям використання.
Що таке соус Барбекю?
Соус Барбекю – це приправа, основними інгредієнтами якої є томати, цукор, оцет і спеції. У класичному рецепті також використовуються цибуля, часник і перець. Основний смак соусу Барбекю надають томати, які додають йому неповторний аромат і ніжну кислинку. Він має легку гостру нотку і солодкуватий смак, що робить його ідеальним для підкреслення смаку м’ясних страв і створення насичених соусів.
Соус Барбекю є незамінним компонентом американської кухні і широко використовується для приготування барбекю, стейків, реберць, зразів і багатьох інших страв. Він також популярний у багатьох інших країнах світу, де вважається смачним додатком до вечері на свіжому повітрі або святкової вечері з родиною і друзями.
Історія соусу Барбекю
Хоча вважається, що соус Барбекю походить з американської кухні, його коріння можна прослідкувати до багатьох інших культур. Багато народів використовували томати і оцет для консервування і приготування соусів. Наприклад, східноєвропейські євреї готували кетчуп із томатів і оцету вже в XVII столітті.
Перші згадки про соус Барбекю походять з XIX століття, коли його почали використовувати для приправлення м’яса на грилі. У цей час соус Барбекю був простішим – томати, оцет і спеції. З часом рецепт оновлювався, і в нього додавались нові інгредієнти. Сучасний соус Барбекю має багато різновидів, кожен з яких має свої секретні інгредієнти і варіації смаку.
11 смачних рецептів з українським соусом Барбекю
Соус Барбекю є універсальною приправою, яка може бути використана в безлічі страв. Ось кілька рецептів з українським соусом Барбекю, які додадуть вашій кухні солодкого смаку і запам’ятаються вам і вашим близьким:
1. Свинячі котлети з соусом Барбекю
Інгредієнти:
- 500 г свинини (кістка)
- 1 цибуля
- 2 зубчики часнику
- 2 столові ложки соусу Барбекю Дансой
- 1 яйце
- 3 столові ложки борошна
- Сіль і перець – за смаком
Приготування:
- Свинину пропустити через м’ясорубку або подрібнити в блендері.
- Додати до свинини нарізану цибулю і часник, соус Барбекю, яйце і борошно.
- Добре замішати всі інгредієнти і сформувати котлети.
- Приготувати котлети на грилі або на барбекю до готовності.
- Подавати з соусом Барбекю Дансой за супроводу свіжих овочів і гарячої картошки.
2. Бургер з соусом Барбекю
Інгредієнти:
- 400 г яловичини (кістка)
- 4 булки для гамбургерів
- 4 листки салату
- 2 томати
- 1 цибуля
- 4 столові ложки соусу Барбекю Дансой
- Сіль і перець
Приготування:
- Яловичину пропустити через м’ясорубку або подрібнити в блендері.
- Сформувати котлети для бургера та посолити і поперчити.
- Приготувати котлети на грилі або на барбекю до готовності.
- Розрізати булки, покласти на них лист салату, томати і нарізану цибулю.
- На булки покласти смажені котлети і полити соусом Барбекю Дансой.
- Подаємо гарячими з гарніром і соусом Барбекю.
Так само, як в рецепті, котлети можна приготувати і з іншими видами м’яса – куркою, кроликом або індиком. Результат буде однаково смачним і апетитним!
3. Курячі крильця з соусом Барбекю
Інгредієнти:
- 1 кг курячих крильць
- 100 г кетчупу
- 100 г соусу Барбекю Дансой
- 2 столові ложки соєвого соусу
- 1 чайна ложка перцю
- 1 чайна ложка солі
- 2 зубчики часнику
Приготування:
- Крильця помити і просушити серветкою.
- Перемішати кетчуп, соус Барбекю, соєвий соус, перець і сіль.
- Додати пропущений через прес часник і добре перемішати.
- Замаринувати крильця в отриманому соусі протягом 2-3 годин.
- Поставити крильця на гриль або запікати в духовці протягом 30-40 хвилин до золотисто-рум’яного кольору. Періодично змащуйте їх залишками соусу.
- Подаємо курячі крильця з соусом Барбекю на столі як окрему страву або додаток до основної страви.
4. Ребра з соусом Барбекю
Інгредієнти:
- 1 кг свинячих ребер
- 1 цибуля
- 4 зубчики часнику
- 4 столові ложки соусу Барбекю Дансой
- 2 столові ложки соєвого соусу
- 2 столові ложки меду
- 1 столова ложка олії
- Сіль, перець, суміш спецій – за смаком

Приготування:
- Ребра промити, поперчити і всередину положити натерті на тертці часник і цибулю.
- Приготувати маринад, змішавши соус Барбекю, соєвий соус, мед, олію, сіль і перець.
- Замаринувати ребра в цьому соусі протягом 3-4 годин або навіть ночі.
- Поставити ребра на гриль або запікати в духовці при температурі 180 градусів протягом 1-1,5 години. Застосовуйте маринад, який залишився під час запікання.
- Подаємо сочні ребра з соусом Барбекю к столу у супроводі картошки, овочів або свіжого салату.
5. Стейк з соусом Барбекю
Інгредієнти:
- 400 г яловичини
- 2 столові ложки соусу Барбекю Дансой
- 2 столові ложки соєвого соусу
- 1 столова ложка олії
- Сіль і перець – за смаком
Приготування:
- Стейк з яловичини спосіб підготовки і усмоктування залежить від вашого персонального смаку і переваг. Важливо лише додати в готовий стейк соус Барбекю Дансой в останній момент під час обжарювання або гриля.
- Розігрійте сковороду з олією до високої температури.
- Обсмажте стейк з усіх боків до утворення смачної скоринки.
- Знизьте температуру і обжарюйте стейк до готовності за вашим смаком.
- Укладіть стейк на тарілку і покрийте його соусом Барбекю Дансой.
- Подаємо стейк з соусом Барбекю разом із вареним, смаженим або запеченим гарніром.
Пам’ятайте, що час приготування стейку залежить від його розміру і товщини. Щоб отримати самий смачний результат, використовуйте якісне м’ясо і не перевищуйте максимальний час обжарювання.
6. Карбонад з соусом Барбекю
Інгредієнти:
- 600 г свинини
- 2 столові ложки соусу Барбекю Дансой
- 2 столові ложки соєвого соусу
- 2 зубчики часнику
- Сіль і перець
Приготування:
- Свинину нарізати на невеликі кусочки і прибрати в холодильник на 20-30 хвилин.
- Пропустити свинину через м’ясорубку або подрібнити в блендері.
- Додати до свинини соус Барбекю, соєвий соус і пропущений через прес часник.
- Замішати всі інгредієнти до однорідної маси і посолити, поперчити за смаком.
- Декілька разів пропустити масу через м’ясорубку або перемішати в блендері для отримання більш гладкої консистенції.
- Сформувати карбонад з маси і покласти їх на розігріту сковороду.
- Смажити карбонад з обох боків до золотистого кольору.
- Подаємо карбонад з соусом Барбекю в гарніром з картоплі і овочів або салатом.
7. Грильована курка з соусом Барбекю
Інгредієнти:
- 600 г курки
- 4 столові ложки соусу Барбекю Дансой
- 2 столові ложки соєвого соусу
- 2 столові ложки олії
- Сіль і перець – за смаком
Приготування:
- Курку нарізати на шматочки і злегка посолити.
- Замішати соус Барбекю, соєвий соус і олію, додати сіль і перець.
- Замаринувати курку у цьому соусі протягом години.
- Покласти шматочки курки на гриль або на барбекю і смажити до готовності з обох боків.
- Подаємо грильовану курку з соусом Барбекю з сезонними овочами і картоплею.
8. Салат з цукіні з соусом Барбекю
Інгредієнти:
- 2 цукіні
- 1 цибуля
- 2 помідори
- 2 столові ложки соусу Барбекю Дансой
- 2 столові ложки олії
- Сіль і перець – за смаком
Приготування:
- Цукіні і цибулю нарізати тонкими колечками.
- Помідори нарізати на кубики.
- Змішати цукіні, цибулю і помідори.
- Поставити салат на холод протягом 30-40 хвилин.
- Замішати олію і соус Барбекю, додати сіль і перець.
- Додати соус до салату і перемішати все добре.
- Подаємо салат з цукіні з соусом Барбекю за супроводу яєчного майонезу та свіжої зелені.

9. Піца з соусом Барбекю
Інгредієнти:
- 300 г борошна
- 180 мл теплої води
- 1 пачка дріжджів
- 2 столові ложки олії
- 2 столові ложки соусу Барбекю Дансой
- 100 г курячих грудинок
- 1 цибуля
- 100 г. сир
- Сіль і перець – за смаком
Приготування тіста:
- Змішати борошно з дріжджами, сіллю і перцем.
- Додати воду і олію, добре замішати.
- Через годину тісто буде готовим для формування піци.
Приготування начинки:
- Курячі грудинки нарізати на шматочки.
- Цибулю нарізати півкільцями і обжарити на сковороді з олією до золотистого кольору.
- Помідори нарізати на кубики.
- Сир натерти на тертці.
Приготування піци:
- Розкатати тісто на пісочково столове полотно і покласти його на пісочково високу сковороду або на пісочковий противень.
- Розподілити соус Барбекю по тісту, залишивши невелику фрізу по краю.
- Покласти на соус курячі грудинки, цибулю, помідори і сир.
- Поставити піцу в духовку протягом 20-25 хвилин або до рум’яного кольору.
- Подаємо піцу з соусом Барбекю гарячою із свіжими овочами або зеленню.
10. Картопля фрі з соусом Барбекю
Інгредієнти:
- 500 г картоплі
- 3 столові ложки олії
- 2 столові ложки соусу Барбекю Дансой
- Сіль і перець – за смаком
Приготування:
- Картоплю нарізати на тонкі смажені кружечки.
- У нагрітій олії обсмажити картоплю з обох боків до золотистого кольору.
- Викласти картоплю на паперову рушник і посолити, поперчити.
- Перемішати картоплю і соус Барбекю в миску, додати сіль і перець до смаку.
- Подаємо картоплю фрі з соусом Барбекю за супроводу овочів або запеченої риби.
11. Креветки з соусом Барбекю
Інгредієнти:
- 500 г креветок
- 2 столові ложки соусу Барбекю Дансой
- 2 столові ложки соєвого соусу
- 1 столова ложка олії
- 1 столова ложка лимонного соку
- 2 зубчики часнику
Приготування:
- Очистити креветки, залишивши хвостик.
- У нагрітому олії обсмажити креветки до готовності – до рожевого кольору.
- Викласти креветки на тарілку і додати до них соус Барбекю, соєвий соус, лимонний сік і пропущений через прес часник.
- Перемішати все добре і залишити на 15 хвилин для насичення смаку.
- Подаємо креветки з соусом Барбекю гарячими або в асортименті з іншими морепродуктами і овочевими салатами.
Крафтові соуси Dansoy нададуть Вашій страві неповторний смак
Крафтові соуси Dansoy – це справжнє втілення української кухні і традицій. Завдяки унікальному рецепті, ви можете насолоджуватися справжнім смаком соусу Барбекю, який підкреслить смак будь-якої страви і зробить ваші вечірні посиденьки з сім’єю і друзями незабутніми. Крафтові соуси Dansoy мають неперевершений смак і аромат, який подарує справжнє задоволення вам і вашим гостям.
Соус Барбекю має безліч варіацій в рецепті, але використання якісного і натурального соусу додасть особливих ноток смаку і аромату вашій страві. Крафтові соуси Dansoy виготовляються з натуральних інгредієнтів без штучних добавок і зберігають всю їх натуральність і користь для здоров’я.
Зробіть ваші сімейні вечори і святкові вечері незабутніми за допомогою неперевершеного смаку соусу Барбекю Dansoy. Добавте його до своїх улюблених страв і перетворіть звичайний обід або вечерю в справжню гастрономічну феєрію. Ваші близькі та гості будуть здивовані і в захваті від такого смачного блюда.
Не втрачайте часу і замовте крафтові соуси Dansoy зараз, щоб розпочати кулінарні експерименти та щирі родинні вечори. Знайти справжній соус Барбекю Dansoy ви можете за цим посиланням.
Висновки
Соус Барбекю – це неперевершений смак, який додасть особливої ароматичності вашим стравам. Все те, що вам потрібно для створення справжнього барбекю, це якісний соус Барбекю Dansoy. Завдяки його багатому смаку і натуральним інгредієнтам, ваші страви набудуть неповторного аромату і неповторного смаку.
Запропоновані рецепти зі соусом Барбекю стануть прекрасною основою для вашого меню. Вони легкі у приготуванні і відмінно поєднуються з різноманітними продуктами. Спробуйте їх і додайте свій власний смак до цих страв. Результат вас приємно здивує і завершить вечір чудово. Страви з соусом Барбекю привнесуть в ваші вечори додаткову веселість і смачні сюрпризи для всіх членів родини і гостей.