Рецепти з соусами

11 смачних рецептів з українським соусом Барбекю для смакоти і веселих сімейних вечорів

Delicious Ukrainian BBQ sauce

Соус Барбекю: неповторний смак для вашої кухні

Соус Барбекю – це класична приправа, яка відома своїм неперевершеним смаком і ароматом. Його можна використовувати як основу для маринадів, покривати м’ясо під час готування на грилі, додавати в салати або вживати як соус до запеченої страви. В українській кухні соус Барбекю став популярним на останніх роках, завдяки своєму багатогранному смаку і можливостям використання.

Що таке соус Барбекю?

Соус Барбекю – це приправа, основними інгредієнтами якої є томати, цукор, оцет і спеції. У класичному рецепті також використовуються цибуля, часник і перець. Основний смак соусу Барбекю надають томати, які додають йому неповторний аромат і ніжну кислинку. Він має легку гостру нотку і солодкуватий смак, що робить його ідеальним для підкреслення смаку м’ясних страв і створення насичених соусів.

Соус Барбекю є незамінним компонентом американської кухні і широко використовується для приготування барбекю, стейків, реберць, зразів і багатьох інших страв. Він також популярний у багатьох інших країнах світу, де вважається смачним додатком до вечері на свіжому повітрі або святкової вечері з родиною і друзями.

Історія соусу Барбекю

Хоча вважається, що соус Барбекю походить з американської кухні, його коріння можна прослідкувати до багатьох інших культур. Багато народів використовували томати і оцет для консервування і приготування соусів. Наприклад, східноєвропейські євреї готували кетчуп із томатів і оцету вже в XVII столітті.

Перші згадки про соус Барбекю походять з XIX століття, коли його почали використовувати для приправлення м’яса на грилі. У цей час соус Барбекю був простішим – томати, оцет і спеції. З часом рецепт оновлювався, і в нього додавались нові інгредієнти. Сучасний соус Барбекю має багато різновидів, кожен з яких має свої секретні інгредієнти і варіації смаку.

11 смачних рецептів з українським соусом Барбекю

Соус Барбекю є універсальною приправою, яка може бути використана в безлічі страв. Ось кілька рецептів з українським соусом Барбекю, які додадуть вашій кухні солодкого смаку і запам’ятаються вам і вашим близьким:

1. Свинячі котлети з соусом Барбекю

Інгредієнти:

  • 500 г свинини (кістка)
  • 1 цибуля
  • 2 зубчики часнику
  • 2 столові ложки соусу Барбекю Дансой
  • 1 яйце
  • 3 столові ложки борошна
  • Сіль і перець – за смаком

Приготування:

  1. Свинину пропустити через м’ясорубку або подрібнити в блендері.
  2. Додати до свинини нарізану цибулю і часник, соус Барбекю, яйце і борошно.
  3. Добре замішати всі інгредієнти і сформувати котлети.
  4. Приготувати котлети на грилі або на барбекю до готовності.
  5. Подавати з соусом Барбекю Дансой за супроводу свіжих овочів і гарячої картошки.

2. Бургер з соусом Барбекю

Інгредієнти:

  • 400 г яловичини (кістка)
  • 4 булки для гамбургерів
  • 4 листки салату
  • 2 томати
  • 1 цибуля
  • 4 столові ложки соусу Барбекю Дансой
  • Сіль і перець

Приготування:

  1. Яловичину пропустити через м’ясорубку або подрібнити в блендері.
  2. Сформувати котлети для бургера та посолити і поперчити.
  3. Приготувати котлети на грилі або на барбекю до готовності.
  4. Розрізати булки, покласти на них лист салату, томати і нарізану цибулю.
  5. На булки покласти смажені котлети і полити соусом Барбекю Дансой.
  6. Подаємо гарячими з гарніром і соусом Барбекю.

Так само, як в рецепті, котлети можна приготувати і з іншими видами м’яса – куркою, кроликом або індиком. Результат буде однаково смачним і апетитним!

3. Курячі крильця з соусом Барбекю

Інгредієнти:

  • 1 кг курячих крильць
  • 100 г кетчупу
  • 100 г соусу Барбекю Дансой
  • 2 столові ложки соєвого соусу
  • 1 чайна ложка перцю
  • 1 чайна ложка солі
  • 2 зубчики часнику

Приготування:

  1. Крильця помити і просушити серветкою.
  2. Перемішати кетчуп, соус Барбекю, соєвий соус, перець і сіль.
  3. Додати пропущений через прес часник і добре перемішати.
  4. Замаринувати крильця в отриманому соусі протягом 2-3 годин.
  5. Поставити крильця на гриль або запікати в духовці протягом 30-40 хвилин до золотисто-рум’яного кольору. Періодично змащуйте їх залишками соусу.
  6. Подаємо курячі крильця з соусом Барбекю на столі як окрему страву або додаток до основної страви.

4. Ребра з соусом Барбекю

Інгредієнти:

  • 1 кг свинячих ребер
  • 1 цибуля
  • ukrayinskyj sous barbekyu ukrayinskyj sous barbekyu ukrayinskyj sous barbekyu ukrayinskyj sous barbekyu
  • 4 зубчики часнику
  • 4 столові ложки соусу Барбекю Дансой
  • 2 столові ложки соєвого соусу
  • 2 столові ложки меду
  • 1 столова ложка олії
  • Сіль, перець, суміш спецій – за смаком

Приготування:

  1. Ребра промити, поперчити і всередину положити натерті на тертці часник і цибулю.
  2. Приготувати маринад, змішавши соус Барбекю, соєвий соус, мед, олію, сіль і перець.
  3. Замаринувати ребра в цьому соусі протягом 3-4 годин або навіть ночі.
  4. Поставити ребра на гриль або запікати в духовці при температурі 180 градусів протягом 1-1,5 години. Застосовуйте маринад, який залишився під час запікання.
  5. Подаємо сочні ребра з соусом Барбекю к столу у супроводі картошки, овочів або свіжого салату.

5. Стейк з соусом Барбекю

Інгредієнти:

  • 400 г яловичини
  • 2 столові ложки соусу Барбекю Дансой
  • 2 столові ложки соєвого соусу
  • 1 столова ложка олії
  • Сіль і перець – за смаком

Приготування:

  1. Стейк з яловичини спосіб підготовки і усмоктування залежить від вашого персонального смаку і переваг. Важливо лише додати в готовий стейк соус Барбекю Дансой в останній момент під час обжарювання або гриля.
  2. Розігрійте сковороду з олією до високої температури.
  3. Обсмажте стейк з усіх боків до утворення смачної скоринки.
  4. Знизьте температуру і обжарюйте стейк до готовності за вашим смаком.
  5. Укладіть стейк на тарілку і покрийте його соусом Барбекю Дансой.
  6. Подаємо стейк з соусом Барбекю разом із вареним, смаженим або запеченим гарніром.

Пам’ятайте, що час приготування стейку залежить від його розміру і товщини. Щоб отримати самий смачний результат, використовуйте якісне м’ясо і не перевищуйте максимальний час обжарювання.

6. Карбонад з соусом Барбекю

Інгредієнти:

  • 600 г свинини
  • 2 столові ложки соусу Барбекю Дансой
  • 2 столові ложки соєвого соусу
  • 2 зубчики часнику
  • Сіль і перець

Приготування:

  1. Свинину нарізати на невеликі кусочки і прибрати в холодильник на 20-30 хвилин.
  2. Пропустити свинину через м’ясорубку або подрібнити в блендері.
  3. Додати до свинини соус Барбекю, соєвий соус і пропущений через прес часник.
  4. Замішати всі інгредієнти до однорідної маси і посолити, поперчити за смаком.
  5. Декілька разів пропустити масу через м’ясорубку або перемішати в блендері для отримання більш гладкої консистенції.
  6. Сформувати карбонад з маси і покласти їх на розігріту сковороду.
  7. Смажити карбонад з обох боків до золотистого кольору.
  8. Подаємо карбонад з соусом Барбекю в гарніром з картоплі і овочів або салатом.

7. Грильована курка з соусом Барбекю

Інгредієнти:

  • 600 г курки
  • 4 столові ложки соусу Барбекю Дансой
  • 2 столові ложки соєвого соусу
  • 2 столові ложки олії
  • Сіль і перець – за смаком

Приготування:

  1. Курку нарізати на шматочки і злегка посолити.
  2. Замішати соус Барбекю, соєвий соус і олію, додати сіль і перець.
  3. Замаринувати курку у цьому соусі протягом години.
  4. Покласти шматочки курки на гриль або на барбекю і смажити до готовності з обох боків.
  5. Подаємо грильовану курку з соусом Барбекю з сезонними овочами і картоплею.

8. Салат з цукіні з соусом Барбекю

Інгредієнти:

  • 2 цукіні
  • 1 цибуля
  • 2 помідори
  • 2 столові ложки соусу Барбекю Дансой
  • 2 столові ложки олії
  • Сіль і перець – за смаком

Приготування:

  1. Цукіні і цибулю нарізати тонкими колечками.
  2. Помідори нарізати на кубики.
  3. Змішати цукіні, цибулю і помідори.
  4. ukrayinskyj sous barbekyu ukrayinskyj sous barbekyu 1 ukrayinskyj sous barbekyu ukrayinskyj sous barbekyu 1
  5. Поставити салат на холод протягом 30-40 хвилин.
  6. Замішати олію і соус Барбекю, додати сіль і перець.
  7. Додати соус до салату і перемішати все добре.
  8. Подаємо салат з цукіні з соусом Барбекю за супроводу яєчного майонезу та свіжої зелені.

9. Піца з соусом Барбекю

Інгредієнти:

  • 300 г борошна
  • 180 мл теплої води
  • 1 пачка дріжджів
  • 2 столові ложки олії
  • 2 столові ложки соусу Барбекю Дансой
  • 100 г курячих грудинок
  • 1 цибуля
  • 100 г. сир
  • Сіль і перець – за смаком

Приготування тіста:

  1. Змішати борошно з дріжджами, сіллю і перцем.
  2. Додати воду і олію, добре замішати.
  3. Через годину тісто буде готовим для формування піци.

Приготування начинки:

  1. Курячі грудинки нарізати на шматочки.
  2. Цибулю нарізати півкільцями і обжарити на сковороді з олією до золотистого кольору.
  3. Помідори нарізати на кубики.
  4. Сир натерти на тертці.

Приготування піци:

  1. Розкатати тісто на пісочково столове полотно і покласти його на пісочково високу сковороду або на пісочковий противень.
  2. Розподілити соус Барбекю по тісту, залишивши невелику фрізу по краю.
  3. Покласти на соус курячі грудинки, цибулю, помідори і сир.
  4. Поставити піцу в духовку протягом 20-25 хвилин або до рум’яного кольору.
  5. Подаємо піцу з соусом Барбекю гарячою із свіжими овочами або зеленню.

10. Картопля фрі з соусом Барбекю

Інгредієнти:

  • 500 г картоплі
  • 3 столові ложки олії
  • 2 столові ложки соусу Барбекю Дансой
  • Сіль і перець – за смаком

Приготування:

  1. Картоплю нарізати на тонкі смажені кружечки.
  2. У нагрітій олії обсмажити картоплю з обох боків до золотистого кольору.
  3. Викласти картоплю на паперову рушник і посолити, поперчити.
  4. Перемішати картоплю і соус Барбекю в миску, додати сіль і перець до смаку.
  5. Подаємо картоплю фрі з соусом Барбекю за супроводу овочів або запеченої риби.

11. Креветки з соусом Барбекю

Інгредієнти:

  • 500 г креветок
  • 2 столові ложки соусу Барбекю Дансой
  • 2 столові ложки соєвого соусу
  • 1 столова ложка олії
  • 1 столова ложка лимонного соку
  • 2 зубчики часнику

Приготування:

  1. Очистити креветки, залишивши хвостик.
  2. У нагрітому олії обсмажити креветки до готовності – до рожевого кольору.
  3. Викласти креветки на тарілку і додати до них соус Барбекю, соєвий соус, лимонний сік і пропущений через прес часник.
  4. Перемішати все добре і залишити на 15 хвилин для насичення смаку.
  5. Подаємо креветки з соусом Барбекю гарячими або в асортименті з іншими морепродуктами і овочевими салатами.

Крафтові соуси Dansoy нададуть Вашій страві неповторний смак

Крафтові соуси Dansoy – це справжнє втілення української кухні і традицій. Завдяки унікальному рецепті, ви можете насолоджуватися справжнім смаком соусу Барбекю, який підкреслить смак будь-якої страви і зробить ваші вечірні посиденьки з сім’єю і друзями незабутніми. Крафтові соуси Dansoy мають неперевершений смак і аромат, який подарує справжнє задоволення вам і вашим гостям.

Соус Барбекю має безліч варіацій в рецепті, але використання якісного і натурального соусу додасть особливих ноток смаку і аромату вашій страві. Крафтові соуси Dansoy виготовляються з натуральних інгредієнтів без штучних добавок і зберігають всю їх натуральність і користь для здоров’я.

Зробіть ваші сімейні вечори і святкові вечері незабутніми за допомогою неперевершеного смаку соусу Барбекю Dansoy. Добавте його до своїх улюблених страв і перетворіть звичайний обід або вечерю в справжню гастрономічну феєрію. Ваші близькі та гості будуть здивовані і в захваті від такого смачного блюда.

Не втрачайте часу і замовте крафтові соуси Dansoy зараз, щоб розпочати кулінарні експерименти та щирі родинні вечори. Знайти справжній соус Барбекю Dansoy ви можете за цим посиланням.

Висновки

Соус Барбекю – це неперевершений смак, який додасть особливої ароматичності вашим стравам. Все те, що вам потрібно для створення справжнього барбекю, це якісний соус Барбекю Dansoy. Завдяки його багатому смаку і натуральним інгредієнтам, ваші страви набудуть неповторного аромату і неповторного смаку.

Запропоновані рецепти зі соусом Барбекю стануть прекрасною основою для вашого меню. Вони легкі у приготуванні і відмінно поєднуються з різноманітними продуктами. Спробуйте їх і додайте свій власний смак до цих страв. Результат вас приємно здивує і завершить вечір чудово. Страви з соусом Барбекю привнесуть в ваші вечори додаткову веселість і смачні сюрпризи для всіх членів родини і гостей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *